Skål för turturduvorna!

- Ska precis lufsa bort i den nyfallna februarisnön för att sätta mig på det tåg som ska föra mig till Växjö och firandet av farfar och farmors guldbröllop. De har alltså varit gifta sedan den 20/2, 1960, och de ser fortfarande nykära ut. Kärleken är vacker och det ska vi fira idag!

- I en rubrik i dagens SvD stod det: "Experter tror Tiger Woods kommer igen". Frågan är bara i vem?

/J

Livet är en kram!

Lite rostig på att blogga nu märker jag. Vet varken vart jag ska börja eller vart jag vill komma, men mitt liv myser verkligen med mig just nu. Mamma och Matilda var i staden igår och hälsade på och vi har haft två toppendagar tillsammans. Det första min syster sa när hon klev över tröskeln till min lägenhet var: "Shit, Jonathan, vilken oordning, man märker verkligen att vi är släkt". Efter att sedan ha kommenterat det imponerande diskberget och det centimetertjocka dammlagret på min eMac så ägnade hon ett par ögonblick åt att begrunda min bokhylla. Då hennes blick föll på den avdelning som är vigd åt snickarskråets ständige affischnamn, Jesus från Nasaret, blev hon genast mycket mer osäker på vårt egentliga släktband. Det hela nådde sin kulmen då jag på Ming Palace började redogöra för mina mindre lyckade köksprojekt, som att göra Lassi på yoghurt, salt och garam masala och mitt numera legendariska försök att koka en panerad schnitzel, då hennes ansikte genast förvreds i en ogillande grimas och nu var alla hennes tvivel som bortblåsta: "Jonathan, vi är inte släkt, det låter inte rimligt!". 
  
Usch, märker att bloggfingrarna är lite rostiga. Tror vi håller där för idag.

/J
  


Kylskåp halleluja

- Inatt drömde jag att jag träffade Mårten Andersson. Jag frågade om Fredrik Andersson gjorde bra ifrån sig på Raw i måndags. "Nej, inget vidare, men han var rolig iallafall", sa Mårten. "Det är ju alltid något när man jobbar som stå-upp-komiker", sa jag.

- Har precis haft besök av Kalmarhem. Han var jättetrevlig. Jag försökte vara trevlig tillbaka och jag tror jag gjorde ett gott intryck för helt plötsligt ville han installera ett nytt kylskåp åt mig. Sagt och gjort. Tidigare kunde jag inte ha ett mjölkpaket i kylen mer än två dagar. Sen blev det klumpar. Nu är mjölken kall. Inga klumpar. Jag är tacksam. Kalmarhem har gett mig livlösa element, kalla duschar och varma kylskåp. Men när de knackar på och fixar blir jag glad. Då minns jag hur skönt det är att ha en varm lägenhet. En varm dusch efter en promenad i vinterkylan. Kall mjölk och kanelbulle. Vissa kanske tycker att 3200:- är dyr hyra när saker och ting inte fungerar som de ska. 3200:- för tacksamhet är billigt, säger jag.

- Korv med bröd är gott, men inte så nyttigt. Borde nog tänka oftare på det. 

- Mason Jennings är fortfarande min favoritartist just nu. Lyssna på honom. Gillar ni det inte, lyssna igen. Lyssna noggrannare. 

/Jonathan 

02:27

"Ibland så tror man att man vet bättre än man förstår"
                                                                                          
/J, 3/2 -10

RSS 2.0