Försovning och tentaplugg

Dagen började sämst tänkbart med en försovning på två timmar, som gjorde att jag fick se veckans enda föreläsning gå förlorad för alltid. Men jag antar att den inte var så betydelsefull och inte kommer att påverka den stundande tentan. Besvikelsen över den missade skoldagen mynnade ut i att jag bestämde mig för att ägna dagen åt att läsa, läsa, läsa, läsa, läsa och läsa. Jag grottade ner mig i min bok om New Age och nyandlighet och läste med stort intresse (för det är sjukt kul). Jag fascinerades av att människor verkar kunna gå på vad som helst och att andliga ledare gång på gång avslöjats som bedragare under historiens lopp. Dock så kan jag själv inte låta bli att fängslas av tankar om självförverkligande och att goda handligar i slutändan får goda konsekvenser (kalla det "karma" om du vill). Senare på kvällen så nådde jag i alla fall ett gastronomiskt nirvana då jag lyckades totalt med några färsbiffar innehållande taco-krydda och vitlök. Han också med en liten vinterpromenad innan jag la min "meningsfulla" dag åt sidan! :)  

Fantastisk helg!

Sitter i min stilla ensamhet och småler lite åt en riktigt trevlig helg. Känns som man fått gjort saker samtidigt som man haft enormt kul och det är ju en oslagbar combo. Förena nytta med nöje! I fredags så "komponerade" jag och Wachen trummor till vårt nya poppigare projekt. Det blir riktigt, riktigt bra och det är sjukt inspirerande att spela med allas våran favorit-keyboardist. Ser fram emot att se vad det kommer att bli för resultat i slutändan! På lördagen så blev det en trevlig fika på stan med Patrik och lite senare kårkväll med Sanna och Jenny (för att inte glömma Madde och Sofie). Kändes fantastiskt att spendera "alla-hjärtans-dag-helgen" med älskvärda människor som man mår bra av att ha nära! (var bara Alexandra och familjen som saknades)

Idag så har jag varit på manus-koallision (tror det stavas och heter så, men det ordet är lite för svårt för att få en naturlig plats i min vokabulär). Det innebär iallafall att man går igenom, och läser, manuset som i det här fallet var årets spex. Det lät riktigt lovande och jag är upprymd inför det faktum att vi ska spela riktigt bra och svängiga låtar!

...och kom ihåg: "Ljuset i slutet av tunneln kan vara ett mötande tåg" :)

En minnesvärd dag!

Vilken härlig dag! Fick efterlängtat besök idag utav mamma och Matilda och sitter fortfarande med ett stor leende på läpparna (som visserligen börjar övergå i en ledsen min nu när de har åkt). Dagen startade med lite elva-kaffe hemma hos mig och sedan blev det lite bowlande vid Giraffen. Jag fick vinna och det stärkte självförtroendet, även fast jag med nöd och näppe kunde besegra en 11-årig tjej och en 42-årig mamma. Med segerns sötma på läpparna så åkte vi över bron och shoppade ett par plåster på köpcentret i Färjestaden (detta kom sig av att en av mina tvillingtår skavt upp ett ordentligt sår på sin siames och detta upptäcktes när jag började lämnade blodiga spår i köket. Dock kände jag inget och jag antar att tvillingparets ständiga kamp har mynnat ut i något som kan liknas vid valkar). Sedan så åt vi gott på Ming Palace (rekommenderas) och jag shoppade loss på ett par skor, byxor och annat som var billigt på slutrean! Cirkeln slöts senare då vi åter satt ner i min studentlägenhet och drack en trevlig kopp kaffe. Känns lite tomt nu när de har åkt och jag skulle helst bara vilja krama någon! Borde egentligen ha pluggat idag, men vissa saker är viktigare än skolan.. 

Den femte i andra

Faktiskt riktigt nöjd över hur många timmar av dagen jag fyllde med idogt pluggande. Har varit lite trögstartad det senaste, sovit lite för länge och varit allmänt omotiverad. Tror det har berott på att det är så omänskligt svårt att få grepp om hinduismen, men jag har nu fått nytt hopp genom buddha och hans läror. Det känns som en lite mer homogen och greppbar religion. Lyckades också knåpa ihop en lite "facebook-anteckning" då andan plötsligt föll på:

"Offer-snacks"

Många religioner och traditioner ser offret som en helig gåva för att hålla sig väl med gudar eller andra väsen. Det kan röra sig om att eldoffra kor eller att ställa ut en tallrik varm gröt till hustomten. Detta rituella beteende har även kristendomen anammat och i synnerhet lammoffret har blivit en religiös klassiker i sammanhanget. Detta har under några dygn snurrat runt i min tankevärld och det har dykt upp vissa frågetecken kring detta rituella fenomen. Det verkar ologiskt att en snubbe, som ska ha skapat världen och allt det vackra som omger oss, skulle se något värde i att då och då tilldelas ett lamm eller två. Jag är säker på att Gud, som han beskrivs i bibeln, kan vältra sig i ett gastronomiskt överflöd av tacopajer, julbord och allsköns maträtter. Och om han då och då skulle få för sig att äta ett lamm som någon biblisk person offrat, skulle han då bli mätt på det? Eller så kanske lammen bara fungerar som något slags snack som Gud glupskt förtär framför "Seinfeld" med någon himmelsk vitlöksdipp. Jag inser visserligen det symboliska i offerriten, men är det då inte bättre att visa sin tillgivenhet på andra vis?

Och i ärlighetens namn: Om offerlammet är vägen till himlen så tror jag att många moderna kristna ligger lite pyrt till!

Avslutade dagen med att se en video som jag kommer ha mardrömmar om många nätter framöver. Känner mig lätt illamående och funderar på vad som skiljer människor från djur? Inte mycket i det här fallet:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4318096.ab

En dag i mängden...

Borde pluggat mer idag egentligen, får ta igen det imorgon. Måste nog snart börja inse att det krävs mer jobb för att hänga med i högskolesvängarna. Efter det att jag gett upp pluggandet så gick jag på en liten promenad med min nya Dave Matthews-skiva i lurarna. Stört bra! Väl hemma så gav jag mig den på att lära mig de två första spåren och lyckades till slut ta mig genom båda två. Skönt att vidga sina musikaliska vyer ibland! Det här blogginlägget kan tyckas komplett innehållslöst och kanske uppriktigt sagt onödigt, men jag behöver det att för att få lite rutin på skrivandet.

Dagens nyhet i Aftonbladet: "Lärare misshandlad av 9-åring". Come on!


Göteborg!

Jävlar i min låda vilken helg! Begav mig i fredags till Göteborg för att spendera lite tid med gamla klasskompisar från Nyköpings-tiden. Jag och Jonas inhuserade oss hos David som var den bästa värden man kan tänka sig! Fredagskvällen blev ganska lugn och vi åt och drack i goda vänners lag på hemmaplan. Lördagen sparkade sedan igång med skivmässa på Kåren och jag lyckades fynda två Dave Matthews-plattor för 20:-/st. Väl investerade pengar! Sedan hade vi ett monsterjam i gängets replokal och fick leva ut våra vulgäraste musikaliska sidor. Mycket nöje! Kvällen fortsatte sedan med ett besök på Kontiki och senare Nefertiti, tills vi blev alltför sömniga och vinglade hemåt. Var lite tråkigt att åka därifrån idag och det blev inte bättre för att jag satt innanför en sovande herre som lyssnade på Bruce Springsteen på hög volym. Detta gjorde att jag fick stå ut med både en fastande mage och en överfylld blåsa tills han vaknat. Ganska skönt att vara hemma nu iallafall. Snart sängdags.. Godnatt!

RSS 2.0