Veckoplan...och lite astrologi

När jag blickar ut över veckan som breder ut sig under mina fötter och kikar djupt in i min stormiga kristallkula så kan jag konstatera att den här veckan ser ut att kunna bli precis hur bra som helst. Jag ska på allvar ta tag i mitt jobbsökande och främst rikta in mig på min lokala och mycket trevliga matbutik,  Ica Södercentrum. Under några veckors tid så har jag febrilt gått likt en jojo på syra fram och tillbaka mellan hemmet och affären för att ständigt möta samma: "Chefen är tyvärr inte inne just nu, men han är i pricip alltid här". Tillåt mig att småskratta lite åt påståendet "han är i princip ALLTID här", som inte på något vis verkar stämma överens med verkligheten. Jag tänker iallafall gå dit imorgon igen och hoppas på att alltid råkar inträffa just då. Skulle verkligen vara fantastiskt att få jobb i Kalmar över sommaren och få uppleva den kalmaritiska playan och dricka piña colada längs Systraströmmens stränder. Vidare så har jag tänkt att shoppa loss lite på torsdag och funderar på att låta min blogg förvandlas till något slags Sofia Farman/Blondinbella-blogg och utvärdera den dagens inköp. Till skillnad från de kläder man läser om i Isabella Löwengrips blogg så kommer jag antagligen inte att kunna charma vakterna på Stureplan med min outfit, men så länge kläderna duger till att spilla drinkar på inne på kåren så duger det gott för mig. Veckan kommer garanterat att krönas av lördagens inflyttningsfest, där Sanna och Sonja står som värdar. Jag kan inte riktigt undgå att känna mig lite delaktig i flytten och har liksom Sanna, Sonja och Sofia slagit mig gul, blå och randig under en intensiv helg med många och smärtsamma skratt. Det kommer garanterat att bli en succé!!

Efter att ha läst en artikel på aftonbladet.se så har jag börjat fundera på om inte astrologer ändå är de största hycklarna i samhället. De har nu konstaterat att april månad kommer att bli lite hetare, rent känslomässigt, än mars för de flesta stjärntecken. Det här skulle man lätt kunna likställa med att en meteorolog, typ Pär Homlberg (han har förresten slutat, men ni fattar), säger att "april kommer nog bli lite varmare än mars i år igen". Det är klart som destillerat korvspad att man får lite vårkänslor när solen tittar fram och man får se lite bar hud på gatorna igen. Ska det behövas en astrolog för att förstå det? Om mitt stjärntecken, Fiskarna, står det: "För fiskarna kan det bli mycket spännande, eller helt dött, beroende på hur fisken gör, och det gäller bland annat kräftorna också". Det kan bli mycket spännande eller helt dött? Vilken minst sagt feg utsago av mr. Astrolog. Ungefär som att säga: "Fisken kommer att leva imorgon, eller inte, beror lite på hur han gör". Kanske skulle kunna vara ett yrke för mig också, eller vad tror ni?:

"Lejonet: Det fina vädret gör att dina problem känns lite lättare. Du kanske kommer att råka ut för ett April-skämt av någon i din omgivning, kanske en tidning. Du kommer att möta motgångar, men också framgångar. Kärleken står på glänt, eller inte, det beror lite grann på hur du gör."

//J


Update!

Eftersom det var flera veckor sedan jag skrev någonting här så vet jag knappt vart jag ska börja någonstans. Det som direkt poppar upp ur minnesbanken är den föregående helgen då jag tillsammans med nära och kära firade min tjugoförsta födelsedag. Jag hade på lördagkvällen bjudit in lite folk och det blev en stillsam men ack så trevlig tillställning. Jag kände mig visserligen lite krasslig och socialt orklös, men i mina vänners sällskap så kan man ju inte annat än trivas! Under söndagen så dundrade min familj in med dunder och brak och jag fick lite presenter och god mat. Jag är ledsen, men min familj är bäst.. Så är det bara! Eftersom min officiella födelsedag var i måndags så kan detta givetvis ses som en tjuvstart, men ska det firas så ska det firas ordentligt. På måndagen så hade jag, efter en lång skoldag, världens mysigaste kväll hemma hos Sanna tillsammans med Sofia och Sonja (Sanna var också hemma). Det var fantastiskt och de skämde bort mig med god mat, tårta och... Odd-Leif. Ja, så heter han, min fisk.. Jag har ända sedan jag fick honom varit konstant orolig för hans hälsa (vissa kanske skulle hävda att plastfiskar inte har känslor, men där har ni fel!). Odd-Leif förväntas växa ca 600 % innan han är fullvuxen och han blir bara större och större för varje dag. Det som är oroväckande är att han också bara blir fulare och fulare. Han har nu tappat i stort sett all färg och spruckit rakt över magen. Jag borde givetvis gå till veterinären, men jag är lite rädd för att Djurskyddsföreningen ska anklaga mig för "plast-fisk-plågeri". Jaja, han repar sig nog. Annars leker livet som bäst och vårkänslorna blommar som tussilagosar (inte riktigt säker på att man hittar det ordet i svenska akademiens ordlista) på backen!

Mycket nöje!

Sitter och småler lite efter en riktigt, riktigt trevlig helg som innehöll en massa minnesvärda stunder! På fredagen så mottog jag Linus och Calle på tågstationen och började ladda upp för en grym helg med mycket spelande och socialiserande (läs drickande). Kvällen spenderade vi på studentpuben där vi åt, drack och sjöng Evergrey-låtar. Redan klockan tio dagen efter så började vi repa, efter att jag i princip bajsat ner mig av nervositet när inte koden till lokalen fungerade. Men det löste sig med lite våld och vi kunde påbörja dagens övningar! Det lät snuskigt bra och jag tror att det här projektet kan bli högintressant. Nu krävs det bara jobb och åter jobb! Kvällen blev precis så galen som sig bör och via ett antal förfester så hamnade vi på "the rock". När man gick ner för trappan till Kalmars "finaste rockpub" (den enda) så var det som att färdas 10.000 år tillbaka i tiden. Grottmänniskor i långt stripigt hår gick runt där nere och pucklade på varandra, letade efter föda och en kvinna för natten. Allt detta toppades av en svag doft av urin och skränig death metal från scenen. Ett riktigt schysst ställe med andra ord! Hade man skurit sig där inne så hade man nog inte varit helt frisk när man gått därifrån. Idag (söndag) så har kast-bandet slörepat lite och senare så gick jag en promenad med Sanna som slutade hemma hos Sofie med lite filmtittande. Nu: läggdags!! /J 

RSS 2.0