En stank av bränt

Kanelbullens dag börjar lida mot sitt slut. Hela två och en halv mumsiga kanelbullar ligger nu och guppar runt nere i magsaftens frätande vågsvall.
Vår alldeles nya kaffebryggare kunde inte ha kommit mer lägligt!


Visste ni förresten att
  
   - mellan åren 1850 och 1915 ökade jordens medeltemperatur med 0,3 grader. Mellan åren 1975-76 ökade den lika mycket under bara ett år.

   - de tolv varmaste somrarna som kunnat uppmätas har alla ägt rum senare än år 1990. Den allra varmaste hade vi iår, 2010.


Vissa forskare menar att mänskligt liv som vi idag känner det inte kommer att kunna leva på jorden om hundra år. Den fortsatta temperaturökningen är den främsta orsaken. Den ökande koldioxidhalten i atmosfären är kanske den starkast bidragande orsaken till den globala uppvärmningen. Koldioxid ingår i jordens naturliga kretslopp och tas till stor del hand av regnskogen som omvandlar det till syre. Idag släpper vi ut så mycket koldioxid att regnskogen inte längre kan ta hand om allt. Detta gör att temperaturen världen över stiger, och stiger, och stiger... Faktum är att det största hotet mot regnskogen inte är skövlingen utan skogsbränder som orsakas av det allt hetare klimatet. 

gör vi inget nu kommer våra barn
aldrig få uppleva doften av nygräddade kanelbullar
efter en frisk höstpromenad
i framtiden
                 kommer allt
                                     vara bränt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0