Skogsspelning & Whiskeychoklad

Igår lastade vi Jonas koboltblåa Renault full och styrde kosan mot Helgesbo. Naturbruksgymnasiet på orten firade 50 år och jag och Jonas hade hyrts in för att spela. Vi puttrade på genom de mörka höstskogarna och hittade till slut fram till rätt adress. Väl framme lastade vi ur bilen, testade ljudet och slog fast att allting kändes alldeles utmärkt. Under kvällen spelade vi låtar från fem decennier, bjöds på god buffé från Kallskänkan och lyssnade till tal från gamla och nya lärare på skolan.

Allting var så gemytligt som det bara kan bli långt ute på den småländska landsbygden.

   Men, i ärlighetens namn var jag och Jonas synnerligen malplacerade. Iförda strukna skjortor och välkammade frisyrer omgavs vi av svarta kepsar, välvuxna polisonger och tallbarrsdoft. Kring borden samtalades det livligt om motorsågar, skogsplantering och skördetröskor, vilket var ämnen varken jag eller Jonas på något vis kunde kommentera. Vår totala vilsenhet kan illustreras med en liten lustighet en av de gamla lärarna berättade då han summerade sitt 80-tal på skolan:

På den här tiden hade vi små tävlingar där vi räknade antalet "bitar" vi kunde avverka på en dag. Vid den här tiden gick här en mycket karismatisk ung man, Bengt från Kycklingatorp. Första dagen kunde han stolt uppvisa hela sju bitar för oss i lärarkåren. Andra dagen hade med sig inte mindre än femton stycken. Detta tyckte vi givetvis var en oerhörd utveckling. Senare visade det sig att han hade ackumulerat. Kan ni tänka er? ACKUMULERAT!!!

Ett rungande skratt fyller matsalen där vi sitter. En man håller sig för magen, han håller på att avlida av förströelse. En annan viker sig på mitten och garvar så tänderna skallrar. Jag och Jonas byter ett par förvirrade blickar, vi har uppenbarligen inte förstått det storslagna skämtet.
Två vilsna katter bland de snusläppta hermelinerna.
 
   Trots detta var kvällen inget annat än helt fantastisk. Vi var båda i toppform och samtliga låtar var superkul att spela. Allt från Lasse Berghagen till Rihanna. 
Längat redan till nästa speltillfälle med dig, härliga Jonas!Fullastad turnébuss


Jonas har precis fått veta att thé inte går att få. Här på naturbruksgymnasiet är det nattsvart kaffe som gäller.
Allt annat anses fjolligt.


Tidigare under dagen fick jag en trevlig gåva av Johannas pappa som var på besök i stan.
Gissa om en metal-krigare som jag blev glad över 100 gram blytung JD-choklad!


   

Slutbloggat för idag. Kram på er!

/J
 


Kommentarer
Postat av: Jonas

Vart en riktigt trevlig spelning! Ska presentera ackumulerat-skämtet för Johan Klintberg när ja träffar honom. :)

2010-11-15 @ 23:40:17
URL: http://www.jpentertainment.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0