En dag i naturens tecken

Visste inte riktigt vad jag gav mig in på när jag klev på bussen som skulle ta oss till dagens exkursion. Allt jag visste var att vi skulle få en dag som förklarade "röda och gröna trådar genom naturen" och jag borde anat att detta inte var min kopp te. Vi färdades in i Nybro och Orrefors skogar och stannade till vid olika "sevärdheter" och fick så kallade fältföreläsningar. Detta var en god påminnelse om varför jag valde samhäll istället för natur på gymnasiet! Var längesen jag var så uttråkade som idag och jag kan inte förstå tjusningen i att plocka löv, kottar och mossor. Föreläsaren talade som en påtänd Bosse Bildoktorn och jag är imponerad över hur man kan vara så passionerad över ett så tråkigt ämne. Man byggde ju inte städer för intet. Som civiliserad människa så finns inget behov för skog, natur och miljö! Parkeringsplatser, skyskrapor och Lidl är min melodi! 

Har en liten bubblande känsla inom mig nu som jag inte kännt på flera år. Känns typ som att mössen från Askungen sjunger i min mage. Helknäppt! 

Sköldpaddorna

Antar att min blogg inte läses så flitigt av i princip någon. Antar därför att jag kan skriva i princip vad som helst här. Och det tänker jag göra också!

Sköldpaddorna spelar bingo på Guds garageuppfart. Ingen verkar bry sig om deras lilla upptåg. De ropar desperat ut nummer efter nummer, men ingen tycks höra. Leken blir allt allvarligare och numren smattrar nu genom himlen som ett regn över en balettsal. Paradisets portar skälver och sköldpaddornas gälla röster skär som rakblad genom både kropp och själ på evighetens fångar. Till slut töms deras röster på luft och den tappra kören stämmer in i en suck. En suck som sakta letar sig ner över jordens invånare och breder ut sig som en uppgiven kvällssol. De jordbundna stämmer upp i en klagosång som stiger mot himlen och plågar de som dömts till ett liv utan ände. Gud sover sött. Gud sover alltid sött i sin nattmössa som han dragit långt ner över öronen. Flanellpyjamasen kliar lite, fast annars är allt bra.


Stämplad!

Har redan efter mindre än en veckas högskolestudier redan lyckats presentera mig som nörd, klassens "ljus", fjäsko... You name it! Igår (onsdag) så gick jag på en föreläsning i en stor, stor sal, med säkert över hundra elever, och lyssnade intresserat om skolans framväxt genom historien. Man skulle ha läst ett kapitel på cirkus femtio sidor inför föreläsningen för att få lite "kött på benen", och detta hade jag gjort mycket ingående. När föreläsaren kommit fram till 1900-talets skola så berättade hon att man i nionde klass delades upp i nio mindre grupper varav endast två kunde gå vidare till gymnasiet. Av någon outgrundlig anledning så drog jag mig till minnes att jag läst att det bara var EN grupp som fick söka in till gymnasiet och började genast slå i min bok. Mycket riktigt så var så fallet och jag började nervöst fundera på om jag skulle våga räcka upp handen och ifrågasätta hennes snedsteg. Det var ju trots allt sjukt mycket folk i lokalen! Jag drog till sist på mig både mod och uppmärksamhet. Min rättelse mottogs gladeligen av läraren som berömde mig för att "inte bara sitta och matas med kunskap utan också ifrågasätta och kritisera. Vg direkt!", sa hon. Att jag lyckas memorera en så pass obetydlig grej och att jag sedan rättar föreläsaren i hennes ämne måste antagligen framstå som synnerligen nördigt och jag undrar hur resten av klassen betraktar mig nu. Men, men.. Jag hoppas att de förstår att jag bara hjälpte dem från att lära in felaktiga uppgifter!

PS. Jag hade visst haft en konversation med "Wachen" igår (skitfull) (jag alltså) och skrivit: "Jag är julafton. Jag ÄR julafton"! Storhetsvansinne??

Ny Religion

Som framtida religionslärare så har jag filosoferat mycket kring livets essänser och nu kommit fram till att en helt ny religion borde se dagens ljus. Jag tror inte att man nödvändigtvis måste vandra den åttafaldiga vägen eller meditera i timmar kring filosofiska frågor för att nå nirvana. Nej, ibland så räcker det bara att äta en riktigt god tonfiskröra och lyssna på Tori Amos! Man går upp i sjunde himlen direkt och jag lovar er att min religion ger snabba och tydliga resultat. Inga restriktioner gällanda alkohol eller sex, bara tonfiskt, Tori Amos och goda vänner. Då kommer livet att med ens kännas meningsfullt och inspirerande! Jag lovar!

För övrigt så badade jag igår på ett ställe som hette "kattrumpan". Knasigt! Än knasigare var att två i min grupp helt ogenerat (och nyktert) näckade och visade upp sig i sin fulla prakt. Sen hade jag en jättetrevlig helkväll på "kåren" och hade skitkul med en av mina faddrar! Good times!

Fågelskräcken och Tori Amos

Börjar på allvar fundera på att verkligen göra något åt min otroligt pinsamma fobi för fåglar. Jag betedde mig otroligt underligt idag när jag vandrade i slottsparken och gång på gång stannar hastigt och slänger mig från sida till sida på gatan för att i största möjliga mån lyckas undvika de fjäderprydda, små djävlarna. När jag inser att folk faktiskt stirrar på mig med de mest underliga blickar så inser jag hur lustig jag måste se ut! Som sagt... Måste göra något åt saken, för nu börjar det gå över gränsen! 

Har även hunnit besöka Kalmars otroligt välsorterade skivbutik och botaniserat bland de många och långa hyllorna. Köpte Katie Meluas "Call off the search" och Tori Amos "Scarlet's Walk", som båda visade sig vara riktiga fullträffar! Särskilt Tori Amos-plattan var något utöver det vanliga och lär spelas friskt i min lilla studentlya!

Ska snart ha en riktig myskväll med tända ljus, te och min gitarr. Ska försöka skriva lite nytt material till mitt nystartade projekt med Alexandra. Känner mig riktigt inspirerad och hoppas att j

Garden Party!!

Sitter nu återigen med en öl i handen...själv! Ska snart ge mig ner på Kalmars gator och möta upp mina studentkollegor för att gemensamt gå till veckans stora "happening": Garden Partyt!! Hade kännts otroligt inspirerande om inte mina klass"kompisar" varit så förbannat tråkiga och socialt inkompetenta (oops, det här kanske inte är så bra att skriva i en offentlig blogg??). Men jag får väl i vanlig ordning spendera den största delen av kvällen med mina faddrar som så snällt tar hand om mig mitt i studentvimlet. Men, men.. Inställning brukar vara A och O när man ska ut och partaja, så jag väljer att se positivt på saken!

Tänkte att jag ska försöka skriva här så fort det händer något i mitt liv och ser detta som ett steg i min terapi mot den totala ensamheten här i Kalmar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0